Alumínium redőnyök

Az alumínium redőnyök előnyei

Az alumínium redőnyök sok szempontból felülmúlják a műanyag modelleket, ami gyorsan pótolja a magasabb beszerzési költségeket.

Nemcsak sokkal tartósabbak, de ellenállnak a változó időjárási viszonyoknak is anélkül, hogy elveszítenék minőségi megjelenésüket.

Ugyanakkor az alumíniumprofilok könnyen karbantarthatók, és kevesebb port vonzzák be, mivel nincs statikus töltésük.

Az alumínium profilok a következő tulajdonságoknak köszönhetően is pontokat nyernek:


Fényvédelem és jobb energialábnyom

Hasonló módon a redőnyök is védik otthonát az erős napfénytől, mert ez a belső tér felmelegedéséhez és a bútorok fokozatos kifakulásához vezethet. Itt is nyitva lehet hagyni az egyes léceket, a nap állásától függően.

Továbbá az alumíniumnál a kellemes szobahőmérséklet biztosítása nem attól függ, hogy fehér, barna, bézs vagy sötét színű redőnyt választ. Télen a felül és elöl szerelt redőnyök ellenkező hatást fejtenek ki:

Zárt állapotban megakadályozzák, hogy a fűtési rendszerek melege kisugározzon az ablakon. Ez azt jelenti, hogy hosszú távon csökkenti az energiafogyasztást és ennek megfelelően a fűtési költségeket.

Alumínium redőnyök részletesen
Alumínium redőnyök részletesen

Változó adatvédelem

A redőnyök nyilvánvaló előnye, hogy megakadályozzák, hogy a kívül lévők belássanak. Különösen az esti órákban, amikor felkapcsolja a villanyt az egész házban, kevésbé érzi magát láthatóvá. Az, hogy teljesen bezárja-e a redőnyt, vagy nyitva hagy néhány lamellát, kizárólag Önön múlik.

Optimális időjárás elleni védelem

Általában a szélsőséges időjárás, például jégeső, vihar és hó károsítja az ablakokat. A fából készült keretek különösen gyorsan öregnek tűnhetnek. Az alumínium redőnyök ezt ellensúlyozzák, és önmagukban is jól védettek a kopás ellen. Az ALULUX-nál minden színt speciális porbevonattal visznek fel, amely tartósan védi a felületet.

Megbízható betörés elleni védelem

Mindazonáltal az alumínium redőnyök kínálják a legnagyobb hozzáadott értéket a biztonság terén: Ez az anyag robusztus minőségének és nagy stabilitásának köszönhető, amely megbízhatóan ellenáll a kényszerű behatolási kísérleteknek; lásd redőnyök betörés elleni védelem . Ha a tetejére vagy elöl szerelt redőnyök redőnymotorral is működnek, a merev tengelycsatlakozóknak köszönhetően a záródásuk különösen biztonságos.

Kiváló zajvédelem

A PU habbal bélelt alumínium redőnylécek különösen jó hangszigeteléssel rendelkeznek, és akár 10 decibellel is csökkenthetik a kívülről érkező zavaró hangokat. Még ha egy forgalmas utcában él is, békét és pihentető alvást fog tapasztalni.