Külső tokos redőny szúnyoghálóval

A külső tokos redőnyök jellemzően lefutó rendszerűek, vezérlésük az épületen belülről történhet hagyományos módon, elektromos távirányítóval vagy akár az okos otthon részeként időzítve, esetleg érzékelők által meghatározott módon. Az okos redőnykapcsoló lehet egy panel a lakásban, vagy akár egy applikáció is, amit bárhonnan elérhetünk, így távolról is kezelhetjük eszközeinket vagy változtathatunk beállításaikon.

A redőny a nap elleni védelemben és az intim szféra megőrzésében játszik elsősorban szerepet, de lehetnek kiegészítő funkciói is. A redőny használható az épület biztonsági elemeként is, ami megnehezíti a behatolást az arra illetékteleneknek. Erősebb anyagból is készülhet vagy visszatolásgátló építhető bele, ami lehetetlenné teszi azt, hogy ne a vezérléssel húzzuk fel a redőnyt. A szúnyoghálós redőny pedig a lakás komfortját növeli, hiszen nyitott ablak mellett sem kell tartanunk a szúnyogok, poloskák vagy más zavaró bogarak lakásba kerülésétől.

Szúnyogháló a legtöbb régi redőnyhöz is telepíthető, de az újabb modellek kivétel nélkül úgy vannak kialakítva, hogy tokjukba a szúnyogháló is elférhessen. Ilyen módon a szúnyogháló a redőnyhöz hasonlóan mozgatható (vezérlése ennek is többfajta módon oldható meg a teljesen manuálistól az okos vezérléséig), nem fix. A szúnyogháló tehát nem zavarja a kilátást és csak akkor tudjuk leengedni, amikor valóban szükségünk van rá. A redőny és a szúnyogháló egymás mozgását nem befolyásolják, egymástól külön is kezelhetőek.

A legesztétikusabb megoldások és legkedvezőbb redőny szúnyogháló árak akkor érhetőek el, ha az új árnyékoló telepítésekor gondolunk a szúnyogok elleni védekezésre is. Egyszerűbb egy szereléssel megoldani a helyzetet és nem kell később bolygatni a már működő árnyékolási rendszert. Kérjünk ajánlatot a redőny kivitelezőjétől, hiszen a szúnyogháló telepítést jellemzően ugyanazok a vállalkozások és szakemberek végzik, akik a redőnyökkel is foglalkoznak. A szúnyogháló műanyagból készül, többfajta színben is elérhető, sérülése esetén könnyen javítható, szükség esetén cserélhető.

Korábbi bejegyzések:

Leave a comment