A redőny külső tokos beépítésének előnyei

A redőnyök a legnépszerűbb árnyékolástechnikai megoldások. Ennek az egyik oka biztosan az, hogy hatékonyan tartják távol az otthonunktól a fényt, sőt még szigetelnek is, nyáron hűtenek, télen pedig a meleg benntartásával fűtenek is.

Attól függően, hogy milyen költségvetéssel rendelkezünk és milyen házban lakunk különböző redőnyök illeszkednek az elképzeléseinkhez.

Ha a redőny külső tokos, akkor nagyon sokan szeretnék a tokos elrejteni. A vakolható tokos redőny erre tökéletes megoldás, műanyag és alumínium formában is kivitelezhető.

Nem csoda hát, hogy a külső tokos műanyag és alumínium redőnyök kiemelkedő népszerűségnek örvendenek a redőnyök között, és nem véletlenül. Kiválóan alkalmazhatóak mind ablakcserék esetén, mind új építésű ingatlanokban. Az ablakok elé épített redőnyök előnyei között említhető, hogy kiváló hőszigetelést biztosítanak, hiszen külső helyzetük miatt nem képeznek hő hidat a nyílászárón. Nem csupán ez a tulajdonság teszi őket előnyössé, hanem kimagasló hangszigetelő képességük is.

A legkedvezőbb árú változat az új típusú műanyag redőny, ami időtálló, könnyen kezelhető és megbízható. Különösen lakásokban, főként panelházakban válnak kedvelté az árnyékolóként, de ideálisak lakásfelújításokhoz és már meglévő ingatlanok utólagos árnyékolásához is. Praktikus javaslat, hogy műanyag redőny esetében a fehér színt válasszuk, ha más színű redőnyt szeretnénk, akkor érdemes alumínium anyagút választani.

A műanyag redőny esetében különleges lehetőségként megemlíthető a szúnyogháló integrálása a redőny dobozába. Ez nemcsak költséghatékonyabb megoldás, mint külön-külön vásárolni a szúnyoghálót és a redőnyt, hanem kényelmesebb használatot is biztosít. Ha éppen nincs rá szükség, rejtve marad a redőny dobozában. Az új típusú műanyag redőnyök minden szempontból a legjobb minőséget nyújtják, köszönhetően a tiszta PVC lamelláknak és a Lindab doboznak, melyek rendkívül időtállóvá teszik azokat a régi műanyag redőnyrendszerekhez képest.

A külső tokos redőnyök tehát több szempontból is megállják helyüket a modern építészetben és az otthonok árnyékolásában, és hozzájárulnak a kényelemhez és a megbízhatósághoz egyaránt.

Korábbi bejegyzések:

Leave a comment